Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Când se încheie lucrările de asfaltare între Valea Mare și Sărămaș

După îndelungi așteptări, lucrările de modernizare la drumul județean 121A, care face legătura între Boroșneu Mare și Întorsura Buzăului, sunt în derulare. Amplul proiect, care, potrivit președintelui Consiliului Județean Covasna oferă noi posibilități zonei Buzaielor, s-ar putea încheia peste doi ani.

Drumul județean, în lungime de 22,5 kilometri, Boroșneu Mare, Boroșneu Mic, Valea Mare, Sărămaș este în lucrare. În localitățile Valea Mare, Boroșneu Mic și Boroșneu Mare deja s-au făcut șanțuri și urmează să fie executate șanțuri betonate, acoperite. Anul viitor urmează să facem lucrările în adâncime și desigur, după aceea două rânduri de asfalt. Eu cred că în doi ani, de azi socotind, terminăm această mare lucrare, unde de altfel nu a fost niciodată asfalt, din Valea Mare până în Sărămaș. Facem drumul accesibil și desigur, deschidem o nouă posibilitate pentru zona Buzaielor”, a declarat joi, 25 octombrie, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Semnarea contractului de execuţie privind modernizarea drumului județean 121A, dintre localităţile Boroșneu Mare şi Întorsura Buzăului, s-a făcut la începutul lunii iunie, la Valea Mare.

Tronsonul în lungime de 22,5 km porneşte de la drumul naţional 13E, trece prin localităţile Boroşneu Mare, Boroşneu Mic, Valea Mare şi Sărămaș, urmând ca la Întorsura Buzăului să se conecteze din nou la DN 13E.

Valoarea proiectului finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDL) şi de către Consiliul Judeţean Covasna se ridică la 23,5 milioane lei. Contractul de achiziţie a fost câştigat de Drumuri şi Poduri Covasna S. A., precum şi Consal SRL din Braşov.

Conform contractului, va fi construită o platformă cu o lăţime de 8 m, iar lăţimea carosabilului va fi de 6m. După construirea straturilor de bază se vor turna două straturi de asfalt, vor fi amenajate, printre altele, un număr de 90 de podeţe, şapte ziduri de susţinere, iar cele 43 de drumuri de acces vor fi asfaltate pe o lungime de 25 de metri.

Search

Language